Ofanziva na severu Sirije vitalna za Tursku

Izvor: B92, 14.Okt.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ofanziva na severu Sirije vitalna za Tursku"

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je vojna ofanziva Turske na severoistoku Sirije vitalna za Tursku.

Kao i turska vojna intervencija na Kipru iz 1974. godine, preneo je AP.

Erdogan je rekao da Turska neće odustati od ofanzive na kurdske borce na severoistoku Sirije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "bez obzira na to šta neko kaže" i dodao da će se bitka nastaviti sve dok se ne postigne "konačna pobeda", preneo je Rojters.

"Odlučni smo da nastavimo operaciju do kraja, ne obraćajući pažnju na pretnje. Apsolutno ćemo završiti posao koji smo započeli. Naša bitka će se nastaviti sve do konačne pobede", rekao je Erdogan tokom govora u Bakuu.

On je osudio Evropsku uniju i Arapsku ligu zbog njihovih kritika turske operacije i tražio međunarodna sredstva za planove Ankare za stvaranje "bezbedne zone" na severoistoku Sirije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Ofanziva na severu Sirije vitalna za Tursku

Izvor: Blic, 14.Okt.2019

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je vojna ofanziva Turske na severoistoku Sirije vitalna za Tursku, kao i njena vojna intervencija na Kipru iz 1974. godine, preneo je AP.

Nastavak na Blic...

Da li je realan scenario po kom bi Srbija postala tampon-zona za migrante

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 11:40

Nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer dramatično je upozorio na opasnost novog izbegličkog talasa u EU koji bi mogao da premaši onaj iz 2015. godine, ukazavši na potrebu da se pomogne zemljama koje čuvaju spoljne granice Unije. Šta će se desiti ako turski predsednik Redžep...

Nastavak na RTS...

"Turska od jutros oslobodila 1.000 kvadratnih kilometara od kurdskih terorista"

Izvor: B92, 15.Okt.2019

Baku -- Redžep Tajip Erdogan rekao je da turske trupe i savezničke sirijske opozicione snage sada drže oko 1.000 kvadratnih kilometara teritorije na severoistoku Sirije..Erdogan je to rekao u prestonici Azerbedžanu, Bakuu, tokom sastanka naroda koji govore turski jezik, gde je pozvao na "snažnu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.