Odlučili da smanje razmetljive ceremonije

Izvor: NaDlanu.com, 04.Dec.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučili da smanje razmetljive ceremonije

PEKING, 4. decembra 2012. (Beta-AP) - Kinesko vodjstvo odlučilo je u utorak da redukuje raskošne ceremonije i ukine crvene tepihe za više zvaničnike koji su se već navikli na luksuzan život nedostupan običnim gradjanima.

PEKING, 4. decembra 2012. (Beta-AP) - Kinesko vodjstvo odlučilo je u utorak da redukuje raskošne ceremonije i ukine crvene tepihe za više zvaničnike koji su se već navikli na luksuzan život nedostupan običnim gradjanima.Na sastanku kojim je predsedavao novomenovani šef Komunističke partije Si Djinping, članovi Politbiroa dogovorili su se da zvaničnici smanje razmetljive i birokratske posete, sastanke i razgovore "kako bi ostali bliski javnosti", javili su kineski mediji.Funkcioneri kineske vlade imaju poseban status, a čak i niži zvaničnici na lokalnom nivou mogu se voziti u automobilima sa šoferima.Arogancija i korumpiranosti zvaničnika često je ismevana na kineskim blogovima, a neki od lidera vlade i Komunističke partije, čije je ponašanje ocenjeno kao nečuveno, pretrpeli su i disciplinske mere.Si je već upozorio da bi partija mogla da izgubi moć ako ne uspe da iskoreni korupciju, dok vlada nastoji da pokaže da su oni na vlasti vredni svojih funkcija.Na sastanku Politbiroa, koji ima 25 članova, dogovoreno je da se više neće postavljati crveni tepisi za zvaničnike u posetama, kao i da se moraju ukinuti cveće i natpisi dobrodošlice, javila je Sinhua. Dogovoreno je, takodje, da Kineze u inostranstvu, uključujući studente, ne treba prevoziti autobusima na aerodrome da pozdrave svoje lidere u poseti.

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Kina redukuje razmetljive ceremonije

Izvor: Akter, 04.Dec.2012

Kinesko vodjstvo odlučilo je da redukuje raskošne ceremonije i ukine crvene tepihe za više zvaničnike koji su se već navikli na luksuzan život nedostupan običnim gradjanima

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.