Odlazak Maradone, umetnika fudbala

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Nov.2020, 00:08

Odlazak Maradone, umetnika fudbala

Slavni argentinski fudbaler Dijego Maradona preminuo je u sredu, 25. novembra u Buenos Airesu od posledica srčanog udara. Argentina je proglasila trodnevnu žalost, dok je vest o njegovoj smrti postala noseća informacija širom sveta. Za šezdeset godina života prešao je put od osvajanja titule svetskog šampiona i idola miliona, do globalne zvezde osuđivane zbog posedovanja narkotika. Njegovo sportsko delo niko nije osporavao. Pogledajte akcente iz života ovog umetnika fudbala.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Ardiljes: Maradona je bio bog

Izvor: Danas, 26.Nov.2020

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona bio je bog i današnje zvezde svetskog fudbala Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo ne mogu ni da sanjaju da će im se ljudi diviti kao što se dive njemu, rekao je njegov bivši saigrač iz reprezentacije Osvaldo Ardiljes.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.