Izvor: B92, 23.Jan.2010, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbio funkciju izaslanika UN

Njujork -- Švedski diplomata Stafan de Mistura odbio je, iz porodičnih razloga, ponuđenu funkciju novog specijalnog izaslanika UN za Avganistan.

"On je rekao da odbija (funkciju) iz porodičnih razloga", izjavio je agenciju Rojters jedan zapadni diplomata koji nije želeo da bude imenovan i dodao da su "ponovo vraćeni u ćorsokak".

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun odabrao je De Mistura da zameni odlazećeg izaslanika UN u Kabulu Kai Eidea, koga je njegov bivši zamenik, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američki diplomata Piter Galbrajt optužio za "dramatično umanjenje obima prevare" tokom prošlogodišnjih predsedničkih izbora u Avganistanu, prenela je agencija Rojters.

Diplomate su navele da još nije poznato ko će preuzeti tu funkciju u Avganistanu, pošto ju je švedski diplomata odbio.

Od novog izaslanika UN u Avganistanu očekuje se da preuzme ključnu ulogu koja treba da potpomogne u realizaciji strategije američkog predsednik Baraka Obame za Avganistan, a koja uključuje "civilnu akciju" paralelno sa povećanjem broja vojnika iz SAD i drugih zemalja članica NATO.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Švedski diplomata odbio funkciju izaslanika UN-a za Afganistan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2010

Švedski diplomata veteran Staffan de Mistura odbio je iz porodičnih razloga ponuđenu funkciju novoga specijalnog izaslanika Ujedinjenih naroda za Afganistan, saopštili su zapadni diplomati. Generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon odabrao je De Misturu da zamijeni odlazećeg izaslanika UN-a u Kabulu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.