Odbegla Saudijka stigla u Kanadu

Izvor: B92, 13.Jan.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbegla Saudijka stigla u Kanadu

Tinejdžerka iz Saudijske Arabije Rahaf Mohamed al-Kunun, koja je pobegla u Tajland stigla je u Kanadu koja joj je obezbedila azil.

Ona je pobegla navodeći da strahuje da će je njena porodica ubiti

Ministarka spoljnih poslova Kanade Kristija Frilend potvrdila je danas tu vest rekavši da je 18-godišnja Saudijka sada u Kanadi, prenosi AP.

"Ovo je veoma hrabra nova Kanađanka", kazala je Frilend na aeroromu u Torontu gde je dočekala Saudijku. Kanadski premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Džastin Trudo kazao je prethodno da će Kanada prihvatiti Al-Kunun kao izbeglicu, nakon dramatične nedelje u kojoj je, tokom posete Kuvajtu, ponegla od porodice u Bangkok.

Tajlandske vlasti su nameravale da je vrate nazad, ali se ona zabarikadirala u jednom hotelu i objavila svoj slučaj na društvenim mrežama, rekavši da se plaši za svoju bezbednost ukoliko je vrate porodici u Saudijsku Arabiju.

Ona je 9. januara dobila status izbeglice od Ujedinjenih nacija, pa joj je privremeno bilo dozvoljeno da ostane u Tajlandu odakle se uputila u Kanadu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.