Odbačene optužbe protiv ruskog novinara Golunova

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Jun.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačene optužbe protiv ruskog novinara Golunova

Optužbe protiv ruskog istraživačkog novinara Ivana Golunova za trgovinu drogom u spornom slučaju koji je izazvao gnev građanskog društva povučene su, saopštilo je danas rusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Golunov će danas biti oslobođen iz kućnog pritvora i optužbe protiv njega su povučene", rekao je ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev u saopštenju.

Golunov (36) je priveden u četvrtak u centru Moskve pošto je kod njega pronađeno oko >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << četiri grama sintetičke droge mefedrona. Golunov je negirao optužbe. Njegovi advokati rekli su da je policija Golunova tukla u pritvoru, kao i da brojni elementi ukazuju da mu je droga podmetnuta.

Slučaj je privukao veliku pažnju i u Rusiji i u inostranstvu, usled zabrinutosti da je Golunov možda uhapšen zbog rada za nezavisni portal Meduza. Pisao je o beskrupuloznim kreditorima zbog kojih ljude izbacuju iz njihovih domova, o krizi otpada u Moskvi i o korupcionaškim aferama. U Moskvi i Sankt Peterburgu održani su protesti na kojima je zatraženo oslobađanje Golunova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKI MINISTAR POLICIJE POTVRDIO: Zbog Golunova padaju dva policijska generala

Izvor: Kurir, 11.Jun.2019

Ruski ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev izjavio je danas da je u toku interna istraga o pritvaranju istraživačkog novinara Ivana Golunova prošle sedmice i da je suspendovao policijske službenike, koji su učestvovali u njoj.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.