Očistite Tunis od nasilja nad ženama

Izvor: B92, 30.Nov.2019, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Očistite Tunis od nasilja nad ženama"

Tunis -- Nekoliko stotina žena protestovalo je u Tunisu protiv nasilja nad ženama i pozvale vlasti da pojačaju njihova prava.

Žene su na skupu održanom na poziv nekoliko lokalnih nevladinih organizacija, nosile transparent sa natpisom "Očistite Tunis od nasilja nad ženama", kao i plakate "Ne, nasilju" i "Solidarnost prema žrtvama nasilja".

Žene u Tunisu su posebno nezadovljne nakon što je 11. oktobra jedna devojka objavila video snimak jednog poslanika koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u svom automobilu obnažio genitalije gledajući đake ispred jedne srednje škole.

Jedna vladin organ je potom lansirao kampanju protiv seksualnog zlostavljanja u javnom prevozu kako bi ohrabio žrtve i očevice da govore.

U Tunisu žrtve veoma retko podnose žalbe iako je seksualno nasilje kažnjivo zakonom. Počinilac seksualnog zlostavljanja na javnom mestu može da dobije do godinu dana zatvora i novčanu kaznu od oko 950 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.