Obuka đaka za zaštitu od poplava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2018, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka đaka za zaštitu od poplava

U organizaciji Crvenog krsta Srbije i uz podršku Vlade Srbije u osnovnim školama širom Srbije organizovane su obuke u okviru programa "Efikasan odgovor Crvenog krsta na nesreće – jačanje kapaciteta lokalne zajednice za smanjene rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreća".

U realizaciju programa koji se u našoj zemlji organizuje treću godinu za redom priključili su se i osnovci sa teritorije opštine Plandište.

U okviru programa "Efikasan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odgovor Crvenog krsta na nesreće – jačanje kapaciteta lokalne zajednice za smanjenje rizika i posledica od elementarnih nepogoda i drugih tipova nesreća", u opštini Plandište u toku su radionice u kojima se đaci obučavaju prilikom nastanka elementarnih nepogoda. U program je uključeno 30 mladih volontera Crvenog krsta, opštine Plandište, koji će aktivnosti sprovoditi do kraja školske godine.

"Planirano je da se za prvo polugodište odradi 20 radionica, a u drugom polugodištu biće organizovani kvizovi, takmičenja, neke praktične vežbe evakuacije sa učenicima iz cele škole. Naši volonteri su u ulozi edukatora i mi smo veoma zadovoljni što se veliki broj naših volontera odazvao ovom pozivu. Komentari dece su pozitivni i to nam je podstrek za dalji rad", rekao je kaže koordinator programa Dimitrije Angelovski.

Program je namenjen đacima trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola, a učenici OŠ "Jovan Sterija Popović " iz Velike Grede, tokom današnje radionice, naučili su šta treba raditi prilikom poplava. Osim đaka OŠ" Jovan Sterija Popović" iz Velike Grede u program su uključeni i đaci osnovnih škola iz Plandišta i Margite.
Pogledaj vesti o: Poplave

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Počela obuka računovodja i revizora u Srbiji za sastavljanje finansijskih izveštaja (VIDEO)

Izvor: Beta, 09.Nov.2018

Besplatna obuka za sastavljanje kvalitetnih finansijskih izveštaja i obavljanju revizije počela je danas u Beogradu, namenjena računovodjama i revizorima kako bi se unapredilo korporativno finansijsko izveštavanje u Srbiji.Program obuke realizovaće se u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu do...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.