Oboren irački helikopter zapadno od Mosula

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2017, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oboren irački helikopter zapadno od Mosula

Irački vojni helikopter oboren je danas zapadno od Mosula u operaciji za oslobađanje jednog sela pod kontrolom ektremističke organizacije Islamska država (ID), saopštili su irački zvaničnici.

Portparol udruženih operacija iračke vojske, brigadni general Jahein Rasol, rekao je vojni helikopter pružao podršku pretežno šiitskim borcima u operacijama za oslobađanje sela Sinjar od ID. Selo se nalazi u pustinji zapadno od Mosula.

Pilot je uspeo bezbedno da sleti, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pa u incidentu nije bilo žrtava, naveo je on.

Šiitski borci, poznatiji kao "Jedinice narodne mobilizacije" pokrenuli su u petak operaciju za oslobađanje sela Sinjar.

Iračka vojska potisnula je ekstremiste ID u četvrti na zapadu Mosula.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Oboren irački helikopter zapadno od Mosula

Izvor: Blic, 14.Maj.2017, 00:26

Irački vojni helikopter oboren je juče zapadno od Mosula u operaciji za oslobađanje jednog sela pod kontrolom ektremističke organizacije Islamska država (ID), saopštili su irački zvaničnici...Portparol udruženih operacija iračke vojske, brigadni general Jahein Rasol, rekao je vojni helikopter...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.