Objavljena fotografija Fidela Kastra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2009, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljena fotografija Fidela Kastra

HAVANA - Jedan kubanski list objavio je danas fotografiju bivšeg predsednika Fidela Kastra (83) u očigledno dobrom zdravstvenom stanju, dok razgovara sa predsednikom Ekvadora Rafaelom Koreom, koji se nalazi u poseti Kubi.

Fotografija Kastra, koja zauzima veći deo naslovne strane lista "Juventud Rebelde", prikazuje bivšeg lidera u dobroj fizičkoj formi, odevenog u belu košulju, kako razgovara sa Koreom, preneo je Rojters.

Fidel Kastro, lider kubanske revolucije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1959, poslednje tri godine sklonjen je od očiju javnosti, a 2008. preneo je, iz zdravstvenih razloga, predsedničku dužnost na mlađeg brata Raula Kastra.

Razne fotografije Fidela Kastra, na kojima je prikazan u razgovoru sa šefovima država i drugim posetiocima, objavljivane su poslednjih meseci van zemlje i na internetu, čija je upotreba, najstrožije zabranjena na Kubi.

Fotografija koju je danas objavio "Juventud Rebelde" prva je koju je neki kubanski list preneo od 17. februara, kada se Fidel Kastro sastao sa čileanskom predsednicom Mišel Bašle.

U kratkom propratnom tekstu, navodi se da su Kastro i Korea, koji se na Kubi nalazi u privatnoj poseti, razgovarali u petak nekoliko sati, uglavnom o razvoju situacije u njihovim zemljama, Latinskoj Americi i svetu.

Mediji navode i da se zdravstveno stanje Fidela Kastra značajno popravilo poslednjih meseci, kao i da se Raul Kastro svakodnevno konsultuje s njim o svi važnim državnim pitanjima.

Prema svedočenjima posetilaca, Fidel Kastro živi sa suprugom u kući u predgrađu Havane u kojoj ima malu gimnastičku salu i bazen.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fidel opet na naslovnici

Izvor: Mondo, 23.Avg.2009, 22:25

Jedan kubanski list objavio je u nedelju fotografiju bivšeg predsednika Fidela Kastra (83) u očigledno dobrom zdravstvenom stanju, dok razgovara sa predsednikom Ekvadora Rafaelom Koreom, koji se nalazi u poseti Kubi.

Nastavak na Mondo...

Fidel Kastro ponovo u medijima

Izvor: RTS, 24.Avg.2009

Bivši kubanski predsednik Fidel Kastro pojavio se na nacionalnoj televiziji, prvi put od juna prošle godine, kako razgovara sa studentima Venecuele. Kubanski list objavio Kastrovu fotografijiju sa predsednikom Ekvadora. ..Snimak bivšeg predsednika Kube Fidela Kastra emitovan je u nedelju na nacionalnoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.