Obamin pokušaj da ponizi Rusiju bila je velika greška

Izvor: BKTV News, 18.Jun.2017, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obamin pokušaj da ponizi Rusiju bila je velika greška"

Administracija aktuelnog predsednika SAD trebalo bi da ispravi grešku u odnosu prema Rusiji, koju je dozvolio tim njegovog prethodnika Baraka Obame, smatra ministar spoljnih poslova Nemačke Zigmar Gabrijel.

Nemački ministar je u intervjuu za nemački nedeljnik „Velt am zontag“ rekao da bi bilo lepo da Trampov tim počne da traži u odnosima sa Rusijom „resetovanje, nove kontakte i nove pregovore“.

„Bez Rusije ne možemo da prevaziđemo sukobe u Siriji, Libiji, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Ukrajini i drugim mestima. Pokušaj Baraka Obame da ponizi Rusiju bila je velika greška. I dalje se nadam da će Vašington ispraviti ovu grešku“, rekao je Gabrijel, prenosi Sputnjik.

Sada, međutim, kako smatra ministar spoljnih poslova, sve izgleda kao da se Moskva i Vašington udaljavaju jedan od drugog.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.