Obami u 2017. želim smrt, a Mišel gorilu!

Izvor: Vesti-online.com, 24.Dec.2016, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Obami u 2017. želim smrt, a Mišel gorilu!"

Američki biznismen i visoki zvaničnik Trampove predizborne kampanje, Karl Paladino, izazvao je žestoku kritiku izjavom šta želi u 2017. godini predsedniku SAD Baraku Obami i njegovoj supruzi.

Na pitanje šta bi poželeo u narednoj godini, Karl Paladino je rekao da bi hteo da Obama "dobije bolest ludih krava i da od toga umre".

Za Mišel Obamu je rekao da bi voleo da ona "ponovo postane čovek i bude puštena u šumu Zimbabvea da bi mogla mirno da živi u pećini >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa gorilom Maksijem".

Njegova izjava je izazvala burnu reakciju, guverner Njujorka Endrju Kuomo je rekao da je ta izjava "ružna, rasistička i za svaku osudu".

Tramp nije reagovao, ali je jedna njegova neimenovana portparolka rekla da su takvi komentari "za svaku osudu".

Posle tih reakcija Paladino je objavio otvoreno pismo u kojem navodi da u njegovoj izjavi "nema ničeg rasističkog".

Paladino je ponovo kritikovao Baraka Obamu koga smatra "kukavicom", dok za Mišel Obamu kaže da bi trebalo da ode "negde gde bi bila srećna".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.