Obama zove Putina: Prilagodi nam se!

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2015, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama zove Putina: Prilagodi nam se!

Američki predsednik Barak Obama poručio je da SAD i njihovi međunarodni partneri neće popustiti u borbi protiv Islamske države (ID) i upozorio da svet neće prihvatiti napade ekstremista na civile u Parizu i drugde kao "novonastalo normalno stanje".

Završavajući svoj devetodnevni obilazak Turske i Azije, Obama je, takođe, pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da se pridruži koaliciji na čelu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa SAD, podsetivši da je ID optužena za prošlomesečno obaranje ruskog putničkog aviona u kojem je ubijeno 224 ljudi, prenosi AP.

- On (Putin) mora da goni ljude koji su ubili ruske državljane - istakao je Obama, pre nego što je iz Malezije krenuo za Vašington.

Iako je Rusija pojačala svoje vazdušne udare u Siriji, Obama je primetio da je Moskva fokusirala svoju pažnju na umerene pobunjenike koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada.

Insistirajući da nasilje u Siriji ne može da bude zaustavljeno sve dok je Asad na dužnosti, Obama je pozvao Rusiju na "strateško prilagođavanje" uz okončanje podrške sirijskom predsedniku.

Sa Obamom će se u utorak (24. novembar) u Beloj kući sastati francuski predsednik Fransoa Oland, a kako je predviđeno, razgovaraće o tome kako ojačati međunarodnu koaliciju koja se bori protiv Islamske države. Nakon toga, Oland će se otputovati u Rusiju gde će razgovarati sa Putinom, navodi američka agencija.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Ne popuštamo u borbi protiv IS, pozivamo i Putina

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Nov.2015

KUALA LUMPUR - Američki predsjednik Barak Obama poručio je danas da SAD i njihovi međunarodni partneri neće popustiti u borbi protiv Islamske države (IS) i upozorio da svijet neće prihvatiti napade ekstremista na civile u Parizu i drugdje kao "novonastalo normalno stanje"...Završavajući svoj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

OBAMA POZVAO PUTINA U BORBU "Ulovićemo vođe ISIS-a, razorićemo njihove mreže, uništićemo ih!"

Izvor: Blic, 22.Nov.2015

Američki predsednik Barak Obama poručio je danas da SAD i njihovi međunarodni partneri neće popustiti u borbi protiv Islamske države i upozorio da svet neće prihvatiti napade ekstremista na civile u Parizu i drugde kao "novonastalo normalno stanje"...Završavajući svoj devetodnevni obilazak Turske...

Nastavak na Blic...

SAD neće popustiti u borbi protiv Islamske države

Izvor: Beta, 22.Nov.2015

Američki predsednik Barak Obama obećao je danas da SAD i njeni međunarodni partneri "neće popustiti" u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država, ističući da svet neće prihvatiti ekstremističke napade na civile u Parizu i na drugim mestima kao "novi standard"."Naše najmoćnije...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.