Obama odlikovao mornaričke foke

Izvor: Vesti-online.com, 07.Maj.2011, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama odlikovao mornaričke "foke"

Američki predsednik Barak Obama odlikovao je pripadnike američke specijalne jedinice koji su ubili Osamu bin Ladena i obećao da će SAD na kraju poraziti Al Kaidu sada kada su joj "odsekle glavu".

"Ovo je za mene prilika da kažem u ime svih Amerikanaca i ljudi širom sveta, posao je dobro obavljen", kazao je Obama o akciji tzv. "mornaričkih foka", čiji su pripadnici u noći između nedelje i ponedeljka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << tajno upale u kuću u Pakistanu u kojoj se skrivao 10 godina traženi vođa terorističke mreže i ubile ga.

"Ovi Amerikanci zaslužuju pohvalu za jednu od najboljih obaveštajnih i vojnih operacija u istoriji naše zemlje", rekao je Obama u vojnoj bazi Fort Kembel, u državi Kentaki, koju je posetio zajedno sa potpredsednikom Džozefom Bajdenom, javio je AFP.

"Odsekli smo im glavu i na kraju ćemo ih poraziti", poručio je on.

Jedan neimenovani zvaničnik je kazao da su pripadnici jedinice koja je izvela misiju u Pakistanu odlikovani najvišim priznanjem za izuzetne zasluge.

Zvaničnici nisu izneli detalje o ovoj jedinici, ali su kazali da se Obama sastao sa pripadnicima 160. vazduhoplovnog puka za specijalne operacije i Pete specijalne jedinice u Kentakiju.

Smatra se da komandosi zaslužni za ubistvo Bin Ladena pripadaju čuvenom odredu poznatom kao "Tim šest", elitnoj jedinici iz redova američkih "foka".
Pogledaj vesti o: Osama Bin Laden

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.