Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obalska straža Italije presrela brod sa preko 300 emigranata

Italijanska obalska straža presrela je danas brod sa oko 300 emigranata koji su pokušali da ilegalno pristanu na obalu ostrva Lampeduza, saopštile su vlasti.



Brod na kojem je bilo 290 ljudi, među njima 29 žena i jedna beba, obalska straža je presrela na oko 30 nautičkih milja od ostrva.

Nacionalnost ovih emigranata još nije poznata, a oni su odvedeni u imigracioni kamp na Lampeduzi, prenela je agencija DPA.

Nešto ranije u toku dana na ostrvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je italijanska obalska straža dovela grupu od 29 emigranata.

Svake godine hiljade emigranata iz Afrike i Azije pokušava da ilegalno uđe u Evropu, prelazeći Sredozemno more i iskrcavajući se na italijansku obalu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.