OVAKO Kinezi rešavaju korupciju

Izvor: Mondo, 07.Mar.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAKO Kinezi rešavaju korupciju

U Kini živi mnogo ljudi, pa su mnogi umešani i u korupciju. Pročitajte kako se u državi od milijardu i 200 miliona stanovnika obračunavaju sa korumpiranima. Borba protiv korupcije je neprekidno na programu kineskih televizija.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Gotovo 300.000 kineskih zvaničnika kažnjeno je prošle godine zbog korupcije, saopštila je vladajuća Komunistička partija.

Oko 200.000 zvaničnika dobilo je takozvanu "blažu kaznu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dok je teže kažnjeno oko 80.000 ljudi, prenosi Bi-Bi-Si.

Borba protiv korupcije je jedan od najvažnijih ciljeva politike predsednika Si Đinpinga od kada je došao na vlast 2013.

Vesti o istrazi ili kažnjavanju zbog uzimanja mita, zloupotrebe vlasti i drugih prekršaja zvaničnika skoro su svakodnevne, a u kampanji protiv korupcije uhapšen je veliki broj visoko rangiranih političara.

Centralni odbor za disciplinsku inspekciju je izveštaj o broju kažnjenih zvaničnika objavio tokom redovne sednice parlamenta.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.