ODBEGLI ŠINAVATRA PONOVO U CRNOJ GORI

Izvor: Kurir, 25.Maj.2010, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBEGLI ŠINAVATRA PONOVO U CRNOJ GORI

PODGORICA - Bivši tajlandski premijer Taksin Šinavatra, čije hapšenje traži sud u Tajlandu, od ponedeljka je u Crnoj Gori.

Taksin je sa porodicom odseo u luksuznoj vili "Miločer" u blizini Budve i Crnu Goru bi trebalo da napusti najverovatnije u utorak. Ovo je njegov treći boravak na Crnogorskom primorju u poslednja tri meseca.

Bivši tajlandski premijer, koji je na Tajlandu u odsustvu osuđen na višegodišnju kaznu zatvora zbog korupcije, crnogorski je državljanin. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << On je došao u Crnu Goru posle bekstva iz Bangkoka, pošto je bio optužen za korupciju.

Sud u Tajlandu je protiv njega izdao nalog za hapšenje po optužbama za terorizam zbog navodne umešanosti u dvomesečne demonstracije njegovih pristalica u kojima je poginulo 88 ljudi.

Šinavatra je prilikom svog prethodnog boravka u Crnoj Gori, početkom aprila ove godine, potvrdio da je u kontaktu sa opozicijom u svojoj zemlji i poručio svojim pristalicama da se "bore za demokratiju i pravdu".

On je tada potvrdio i da je zainteresovan da svoj novac uloži u Crnu Goru.

Vlada aktuelnog tajlandskog premijera Abhisita Vedžadžive tvrdi da je Taksin Šinavatra, milijarder koji je zaradio novac u telekomunikacijama, finansirao proteste opozicionih "crvenih košulja" i optužuju ga za terorizam.

Bivši premijer (2001-2006) je nedavno demantovao da on stoji iza demonstranata i da je minirao pregovore vlade i "crvenih košulja" koji su demonstrirali od sredine marta do prošle nedelje, zahtevajući ostavku premijera Abhisita i raspisivanje novih izbora.

Dopisnik britanskog lista Dejli telegraf iz Bangkoka ističe da će optužbe protiv bivšeg premijera, čiji cilj je da se poveća pritisak na druge zemlje da ga izruče, razbesneti njegove pristalice koje ga smatraju herojem.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.