Novinar BBC ubio svog ljubavnika obolelog od side

Izvor: Blic, 16.Feb.2010, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinar BBC ubio svog ljubavnika obolelog od side

Novinar BBC-a Rej Gosling priznao je u dokumentarnom filmu o smrti da je ubio iz milosrđa svog ljubavnika koji je bolovao od side.

Gosling (71) je za "Skaj njuz" izjavio da ne žali što je to uradio. On je u dokumentarcu u kojem je izneo priznanje objasnio da je sa svojim partnerom sklopio pakt da će ga, kada bolovi postanu suviše nepodnošljivi, ugušiti.

Goslingovo priznanje je pokrenulo debatu o pomaganju u izvršenju samoubistva, a policija Notingemšira je pokrenula >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istragu o tvrdnjama novinara BBC-a.

On je, međutim, rekao za "Skaj njuz" da policiji neće otkriti ništa i da bi njegov ljubavnik bio ponosan na to šta je uradio.

"Ništa im neću reći, čak ni ako me muče, nema šanse, nema šanse, to je bio pakt, tako smo se dogovorili", rekao je Gosling. "Ispričao sam o tome samo zato što su mi drugi ljudi rekli da su bili u sličnim situacijama".

On je istakao da ne podržava organizacije koje se zalažu za eutanaziju, ali da je strašna stvar biti suočen sa tim.

"Ne pravim od toga (ubistva) neku poentu, iznenađen sam prašinom koja se podigla oko toga. To je bio mali film na regionalnom televizijskom programu", dodao je Gosling.

U epizodi "BBC East Midland's Inside Out" Gosling je rekao: "Ubio sam jednom nekog... On je bio moj ljubavnik i imao je sidu".

Gosling nije otkrio u kojoj je bolnici njegov partner umro, ali je aludirao na činjenicu da lekari možda znaju što se dogodilo.

"Rekao sam lekaru: 'Ostavite me... samo na kratko'. I on je otišao. Uzeo sam jastuk i gušio ga dok nije umro. Lekar se vratio i rekao: 'On je umro'. Ništa više nikada nije rečeno", priznao je novinar u emisiji.

Gosling je postao poznat sedamdesetih i osamdesetih godina zahvaljujući svojim istraživačkim izveštajima i lobiranju za prava homoseksualaca. Osvojio je nagradu 2007. godine za dokumentarni film o svojoj odluci da preseli u sklonište nazvano "Rej Gosling OAP".

Pomaganje u samoubistvu je protiv zakona Velike Britanije, ali su mnoge poznate ličnosti izrazile podršku tom činu, uključujući Terija Pračeta, koji boluje od Alchajmerove bolesti.

U januaru je Kej Gilderdejl iz Istočnog Saseksa oslobođena na sudu zbog pokušaja ubistva svoje teško obolele ćerke Lin, a nekoliko dana ranije Fransis Inglis iz Londona osuđen je na devet godina zatvora zbog ubistva, nakon što je svom sinu Tomu, koji je bio mentalno poremećen, dao smrtonosnu dozu heroina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.