Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi seks skandal nemačkih sveštenika

Više od 94 sveštenika iz 27 katoličkih župa u Nemačkoj su u poslednjih 15 godina optuženi za seksualno zlostavljanje dece, ali je samo njih 30 sudski procesuirano jer su predmeti u međuvremeni zastareli, pokazuje istraživanje nemačkog nedeljnika "Špigl".

Nemački nedeljnik prenosi da je broj slučajeva seksualnog zlostavljanja od strane sveštenika u nemačkoj katoličkoj crkvi mnogo veći nego što se pretpostavljalo.

Prema istraživanju koje je uradio "Špigl", >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u kojem je učestvovalo 27 katoličkih župa u Nemačkoj, više do 94 sveštenika i laika su osumnjičeni od 1995. za seksualno zlostavljanje ali ih je zbog zastarevanja samo 30 procesuirano.

Trenutno je za seksualno zlostavljanje optuženo deset predstavnika katoličke crkve.

Nemačka je poslednjih nedelja šokirana nizom slučajeva seksualnog zlostavljanja od strane katoličkih sveštenika.

Više od 20 bivših učenika berlinske gimnazije "Kanizijus" prijavili su da su ih nekadašnji učitelji seksualno zlostavljali.

Još nekoliko njih je prijavilo slučajeve u nemačkim gradovima u kojima su predavali sveštenici.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Novi seks skandal nemačkih katolika

Izvor: Mondo, 06.Feb.2010

Sveštenici i svetovna lica pri Katoličkoj crkvi, njih oko 100, osumnjičeni su za učešće u seksualnom zlostavljanju dece u Nemačkoj tokom poslednjih 15 godina, javljaju danas nemački mediji.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.