Izvor: Blic, 15.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi samoubilački napad u Bagdadu, šestoro mrtvih

Šest osoba je poginulo a 25 je ranjeno, većinom žena i dece, u današnjem samoubilačkom napadu bombom u blizini zabavnog parka u zapadnom delu Bagdada, saopštila je policija.



Napad izveden poslednjeg dana svetog muslimanskog meseca Ramazana, preduzet je u mešovitom delu iračke prestonice Hartija. Napadač, u automobilu parkiranom nedaleko od ulaska u park, je aktivirao eksploziv u trenutku kada su porodice krenule kućama, javile su svetske novinske agencije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Do sada niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali agencije podsećaju da su sunitski pobunjenici najavili intenziviranje napada u toku Ramazana.

U međuvremenu jedan irački novinar, Di Abdel Razaka al Diboa (32), ubijen je danas iz zasede u Kirkuku, 180 kilometara severno od Bagdada, saopštila je organizacija "Reporteri bez granica" sa sedištem u Parizu. Juče je takođe ubijen irački novinar, Salih Saif Aldin, dopisnik "Vašington posta".

Time se broj ubijenih novinara u Iraku od početka godine popeo na 54, od kojih su 10 bili saradnici inostranih medija.

Ukupan broj novinara koji su poginuli u Iraku od marta 2003. i invazije Sjedinjenih Američkih Država na tu bliskoistočnu zemlju dostigao je 205, prema podacima organizacije "Reporteri bez granica".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.