Novi bilans: U opsadi hotela u Somaliji stradale 33 osobe

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jul.2019, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi bilans: U opsadi hotela u Somaliji stradale 33 osobe

Najmanje 33 osobe su stradale i više od 56 je povređeno u napadu islamističke grupe Al Šabab na hotel u luci Kismajo na jugu Somalije, preneo je danas Glas Amerike (Voice of America - VOA) novi bilans žrtava.

Kako su saopštile lokalne vlasti, u napadu su ubijeni i strani državljani iz SAD, Velike Britanije, Tanzanije i Kanade, a među povređenima ima kineskih državljana.

Napad je trajao više od 14 sati pre nego što su bezbednosne snage ubile sve napadače u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << hotelskom kompleksu.

Islamistička grupa Al Šabab, koja je preuzela odgovornost za napad, poznata je po napadima na snage bezbednosti Somalije, kao i na hotele i druga područja u glavnom i drugim gradovima u Somaliji.

Somalija nema kontrolu nad svojom teritorijom još od 1991. godine, i pogođena je ne samo decenijama ratovanja već i ciklusima žeđi i gladi.

Situacija je od avgusta 2011. počela da se popravlja, kada su pripadnici Al Šababa isterani iz Mogadiša, ali ta organizacija, povezana s Al Kaidom, i dalje drži veliki deo juga Somalije i pokušava da se vrati u glavni grad.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Završena opsada hotela u Somaliji, najmanje 26 mrtvih

Izvor: Danas, 13.Jul.2019

Najmanje 12 ljudi je ubijeno a 30 je povređeno u napadu islamskih ekstremista šebab na hotel u somalskoj luci Kismajo na jugu zemlje, u opsadi koja se završila rano jutros, javljaju bezbednosni izvori. Članak Završena opsada hotela u Somaliji, najmanje 12 mrtvih se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.