Nove žrtve istog teroriste u centru Kopenhagena

Izvor: Radio 021, 15.Feb.2015, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove žrtve istog teroriste u centru Kopenhagena

Samo nekoliko časova nakon smrtonosnog hica u kafiću u Kopenhagenu, gde je jedna osoba poginula, a ranjeno nekoliko policajaca, lokalna policija saopštila je da je došlo do nove pucnjave.

Jedna osoba je poginula, a dva policajca su ranjena u jevrejskoj sinagogi u centru grada. Policija veruje da je ista osoba odgovorna za oba napada, piše AP. Osoba je upucana nekoliko puta u glavu, a napadač je otčao sa lica mesta.

Takođe, policija dodaje da je pucala i ubila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << čoveka koji je krenuo otovrenu paljbu na njih na železničkoj stanici Norebro, lociranoj u blizini centra grada. "Upravo ispitujemo da li je ista osoba iza oba napada", navodi se u saopštenju policije.

Železnička stanica je evakuisana, kao i sinagoga.

Podsetimo da se ovaj događaj odvio samo nekoliko sati nakon debate o slobodi govora u lokalnom kafiću, koju je vodio popularni Lars Vilks, karikaturista kojem je ranije prećeno smrću zbog prikazivanja proroka Muhameda. Tada je u pucnjavi poginula jedna osoba, a trojica policajaca su ranjena.

Obelodanjena je i fotografija osumničenog, koji je nosio jaknu tamne boje i kačket, noseći crnu torbu. Žrtva je bila muškarac od oko 40 godina, ali još uvek nije identifikovan.

Oko 30 rupa na zidovima kafića bilo je vidljivo kao posledica pucnjave, saopštila je lokalna policija.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.