Novac od Nobelove nagrade za ratnu siročad

Izvor: Press, 14.Nov.2012, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novac od Nobelove nagrade za ratnu siročad

Nešto manje od milion evra, koliko iznosi novčani iznos Nobelove nagrade za mir, biće podeljen deci ugroženoj ratom, saopšteno je danas iz Evropske unije.

"Novac od nagrade treba da pripadne prvoj nadi za budućnost, ali i prvim žrtvama rata - deci", poručio je ovim povodom predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo.

Suma od 930 000 evra od Nobelove nagrade za mir "legla" je danas na račun Evropske komisije, potvrdila je novinarima Barozova portparolka >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Pija Arenkilde Hansen.

Ona je rekla da će taj novac biti uložen u poseban fond koji će se koristiti za pomoć ugroženoj deci u ratom pogođenim područjima širom sveta.

Nobelov komitet je 12. oktobra objavio da Nobela za mir dodeljuje EU, uz obrazloženje da je ta organizacija, koja ima istoriju dugu 55 godina, pomogla da se Evropa tokom više decenija posle Drugog svetskog rata transformiše iz "kontinenta rata u kontinent mira".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.