Nova vlada Kipra po hitnom postupku

Izvor: S media, 05.Avg.2011, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada Kipra po hitnom postupku

Predsednik Kipra Demitris Hristofijas imenovao je po hitnom postupku novu vladu. Ključno mesto - ministarstvo finansija u novoj vladi dobio je ekonomista Kikis Kazamias, koji treba da spreči produbljenje finansijske krize na Kipru

Predsednik Kipra Demitris Hristofijas imenovao je po hitnom postupku novu vladu, u nastojanju da spreči dalje pogoršanje finansijske situacije koja bi mogla da dovede do bankrota zemlje.

Ključno mesto - ministarstvo finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u novoj vladi dobio je ekonomista Kikis Kazamias, koji treba da spreči produbljenje finansijske krize na Kipru koja bi, kako upozoravaju neki stručnjaci, mogla da bude četvrta zemlja u evrozoni kojoj će biti potrebna međunarodna pomoć kako bi izbegla bankrot.

Kiparska vlada podnela ostavku

Sramota Evrope - "berlinski zid" na Kipru

Turska zbog Kipra "zamrzava" odnose sa EU

Novi ministar spoljnih poslova biće diplomata od karijere Erato Kozaku- Markulis, javile su agencije. Ona je nasledila Markosa Kiprijanua, koji se povukao posle ekplozije u skladištu municije u kojoj je poginulo 13 ljudi.

Političko - ekonomska kriza se produbila posle eksplozije jednog vojnog skladišta u kojoj je uništena glavna elektrana, što je izavalo ogromnu energetsku krizu. Vlada je zbog toga podnela ostavku krajem jula.

Vladajuću koaliciju je u sredu napustila Demokratska partija (DIKO), što će otežati dogovore oko rešavanje ekonomske krize i nastavak pregovora sa turskom stranom oko rešenja kiparskog problema.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.