Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Sep.2019, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlada Italije položila zakletvu

Nova italijanska vlada premijera Đuzepea Kontija položila je danas zakletvu na ceremoniji u predsedničkoj palati "Kvirinale", uz obećanje da će se starati o interesima Italije.

Nova vlada je "brak iz računa" dve rivalske partije: populističkog "Pokreta pet zvezdica" i Demokratske stranke, s levog centra.

Konteova 14-mesečna koalicija raspala se avgusta kada je desničarska "Liga", predvođena Mateom Salvinijem, izašla iz vladajuće koalicije.

Deset >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ministara u novoj vladi je iz "Pokreta pet zvezdica", najveće stranke u Parlamentu. Demokratska stranka ima devet ministara, a još jedna mala levičarska partija jednog. Nova ministarka unutrašnjih poslova ne pripada ni jednoj partiji.

Koliko dugo će ova koalicija bivših neprijatelja trajati, može da zavisi od toga koliko je rešena da izbegne prevremene izbore koji bi mogli da dovedu antiimigrantsku Salvinijevu partiju na vlast. Njegova "Liga" je ostvarila značajne reuzultate na evropskim parlamentarnim izborima u maju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

POLOŽENA ZAKLETVA: Di Majo je novi šef diplomatije Italije!

Izvor: Kurir, 05.Sep.2019

RIM - Nova italijanska vlada novog-starog premijera Đuzepa Kontija položila je zakletvu na ceremoniji u predsedničkoj palati Kvirinale, uz obećanje da će se starati o interesima Italije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.