Izvor: B92, 22.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ofanziva turske vojske

Ankara -- Turska vojska bombardovala je danas položaje separatističke Radničke partije Kurdistana na severu Iraka.

Turska vojska, na svom sajtu na internetu, navela je da će nastaviti vazdušne napade na položaje sa obe strane tursko-iračke granice "bez obzira na (vremenske) uslove", pošto je 16. decembra počela da bombarduje baze kurdskih separatista iz Turske koji su našli utočište na severu Iraka.

"Avioni turskog vazduhoplovstva su danas bombardovali važne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << položaje terorističke organizacije" Kurda, navodi se u saopštenju Generalštaba turske armije.

To je prvo bombardovanje iračke teritorije posle invazije SAD.

SAD i Irak su u više navrata pozvali Tursku da ne sprovodi opsežne operacije u regionu, u strahu da bi moglo da dođe do destabilizacije prilika na tom području.

Na sastanku 5. novembra s turskim premijerom Redžepom Tajipom Erdoganom, američki predsednik Džordž Buš rekao je da je Radnička partija Kurdistana njihov "zajednički neprijatelj".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.