Izvor: Radio 021, 03.Sep.2009, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova istraga o ubistvu Politkovske

Ruski vrhovni sud je naložio dodatnu istragu u slučaju ubistva novinarke Ane Politkovske. Sud je preinačio odluku nižeg suda koji je odbacio zahtev dece Politkovske za dodatnu istragu i vratio slučaj tužilaštvu. Porodica i prijatelji Politkovske, poznate po kritikama Kremlja, zahtevaju novu istragu, pošto su tri osobe, optužene za učešće u njenom ubistvu 2006. godine, oslobođene na prvom suđenju zbog nedostatka dokaza.  

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodatna istraga u slučaju Politkovske

Izvor: NaDlanu.com, 03.Sep.2009

MOSKVA, 3. septembra 2009. (Beta-AP/AFP) - Ruski vrhovni sud danas je naložio dodatnu istragu u slučaju ubistva novinarke Ane Politkovske. Ruske agencije RIA Novosti i Itar-tas su javile da je sud preinačio odluku nižeg suda koji je odbacio zahtev dece Politkovske za dodatnu istragu i vratio slučaj...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.