Nova homoseksualna afera u Vatikanu!

Izvor: Press, 19.Jul.2013, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova homoseksualna afera u Vatikanu!

Italijanski nedeljnik "Espreso" naveo je, pozivajući se na "verodostojne izvore iz Crkve" u Urugvaju, da je Rika 1999. godine obezbedio smeštaj i plaćao kapetana garde Patrika Harija, kao i da je jednom prilikom pretučen na mestu gde se okupljaju homoseksualci, posle čega je zbog nepriličnog ponašanja 2000. vraćen iz Montevidea.

Afera je, međutim, zataškana i papa Franja, prema pisanju nedeljnika, verovatno nije ništa znao o prelatovoj prošlosti kada ga je imenovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za ličnog predstavnika u banci, preneo je AFP.

Rika je bio na više prestižnih položaja u Rimu, uključujući mesto direktora rezidencije Santa Marta, u kojoj živi papa.

Portparol Vatikana Frederiko Lombardi odbacio je navode "Espresa" kao nepouzdane, a analitičari smatraju da je afera možda rezultat unutrašnjih pokušaja sprečavanja Rika da sprovede reforme.

Franja je u junu priznao da u Vatikanu postoji "gej lobi", pošto su italijanski mediji u februaru izvestili da su kardinali sačinili tajni izveštaj o istrazi sprovedenoj zbog optužbi za korupciju i ucenjivanje homoseksualnih sveštenika, ali i favorizovanje takvih sveštenika.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova homoseksualna afera u Vatikanu

Izvor: NaDlanu.com, 19.Jul.2013

Nova homoseksualna afera izbila je u Vatikanu pošto je štampa objavila da je prelat Batista Rika bio u ljubavnoj vezi s pripadnikom Švajcarske garde. ..Italijanski nedeljnik "Espreso" naveo je, pozivajući se na "verodostojne izvore iz Crkve" u Urugvaju, da je Rika 1999. godine obezbedio smeštaj...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.