Norvežani najsrećniji, Srbija 73.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norvežani najsrećniji, Srbija 73.

Norvežani su najsrećniji ljudi na svetu, navodi se u tradicionalnom izveštaju Ujedinjenih nacija, objavljenom povodom Svetskog dana sreće, dok se Srbija nalazi na 73. mestu među 150 država.

Među pet najsrećnijih naroda sveta su još Danci, koji su lane bili na vodećoj poziciji, Islanđani, Švajcarci i Finci. U prvih deset su još Holandija, Kanada, Novi Zeland, Australija i Švedska.

Zapadna Evropa i Severna Amerika su, prema očekivanjima, u vrhu liste, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su Amerikanci 14, a Britanci 19, dok najmanje razloga za sreću imaju stanovnici država podsaharske Afrike i onih u kojima se vode ratovi.

Na deset poslednjih mesta na listi nalaze se Jemen, Južni Sudan, Liberija, Gvineja, Togo, Ruanda, Sirija, Tanzanija, Burundi i Južnoafrička Republika.

Lista se pravi na osnovu ankete u kojoj u svakoj državi učestvuje 1.000 ljudi, koji stanje u raznim oblastima života ocenjuju u rasponu od nula do deset.

Srbija se nalazi u "zlatnoj sredini", na 73. poziciji sa prosečnom ocenom 5,395. Od država bivše Jugoslavije samo su se Slovenci izjasnili da su srećniji i nalaze se na 62. mestu, sa ocenom 5,758.

Hrvatska je 77. (5,239), Kosovo 78. (5,279), Crna Gora 83. (5,237), Bosna i Hercegovina 90. (5,182), a Makedonija 92. (5,175).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.