Norijega izručen Panami

Izvor: Blic, 12.Dec.2011, 09:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norijega izručen Panami

Bivši panamski diktator Manuel Norijega vratio se u domovinu i odmah je prebačen u zatvor gde će služiti kaznu od 20 godina zatvora na koju je u Panami osuđen zbog kršenja ljudskih prava.

Posle više od dvadeset godina provedenih u zatvorima u Floridi i Parizu zbog trgovine drogom i pranja novca, Francuska je bivšeg panamskog diktatora izručila vlastima u njegovoj domovini.

On je stigao iz Francuske u Panamu komercijalnim letom u pratnji državnog tužioca >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i jednog doktora, a zatim je helikopterom prebačen na periferiju džungle u blizini Panamskog kanala gde se nalazi zatvor.

U zatvor je stigao u policijskom konvoju, a u zgradu je uveden u invalidskim kolicima.

Doktor koji je putovao sa njim rekao je da on pati od visokog krvnog pritiska i da ne može da hoda bez tudje pomoći.

Norijega je, kako navode agencije, od 1968. do 1986. godine bio na platnom spisku američke Centralne obaveštajne agencije, dok se nije sukobio s Vašingtonom.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Norijega izručen Panami

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2011

GAMBOA, PANAMA -..Bivši panamski diktator Manuel Norijega vratio se u domovinu i odmah je prebačen u zatvor gde će služiti kaznu od 20 godina zatvora na koju je u Panami osuđen zbog kršenja ljudskih prava...Posle više od dvadeset godina provedenih u zatvorima u Floridi i Parizu zbog trgovine drogom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Francuska isporučila Manuela Norijegu

Izvor: Vesti-online.com, 12.Dec.2011

Nekadašnji vojni diktator Manuel Norijega isporučen je iz francuskog zatvora u svoju otadžbinu Panamu, u kojoj će služiti kaznu od 20 godina zatvora zbog ubistava svojih protivnika u vreme dok je vladao Panamom...Norijega (77) je svrgnut je sa vlasti u Panami invazijom SAD-a 1989. godine. On je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Norijega ponovo u Panami

Izvor: Deutsche Welle, 12.Dec.2011

Više od dve decenije je bivši diktator Paname, Manuel Norijega, proveo po zatvorima u SAD i Francuskoj – i još ni približno nije odležao sve kazne. Sada je taj 77-godišnjak vraćen u domovinu…

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.