Nigerijska vojska potiskuje Boko haram

Izvor: Radio 021, 30.Maj.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerijska vojska potiskuje Boko haram

Vojska Nigerije potisnula je napad islamističke grupe Boko haram na grad Majduguri, na severoistoku zemlje.

Ofanziva pripadnika Boko harama, koji su na Majduguri ispalili nekoliko raketa, dogodila se nekoliko sati pošto je novi nigerijski predsednik Muhamadu Buhari položio zakletvu, prenosi Beta.

Buhari je obećao da će u gradu osnovati novi komandni centar, kako bi bolje koordinisao akcije protiv pobunjenika.

Ofanziva Boko harama na Majduguri dogodila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se tokom prošle noći, a izveštač agencije Frans pres javio je da su ubrzo oko grada raspoređene nigerijske trupe, kako bi zaustavile napredovanje pobunjenika. Neimenovani zvaničnici saopštili su nešto kasnije da je napad Boho harama na Majduguri potisnut.

Lider Boko harama Abudakar Šekau je u avgustu 2014. godine proglasio kalifat u područjima u rukama islamista na severoistoku Nigerije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potisnut napad islamista

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Maj.2015

ABUDŽA - Vojska Nigerije potisnula je napad islamističke grupe "Boko haram" na grad Majduguri, prijestonicu sjeveroistočne države Borno...Ofanziva pripadnika "Boko harama", koji su na Majduguri ispalili nekoliko raketa, dogodila se nekoliko časova pošto je novi nigerijski predsjednik Muhamadu Buhari...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.