Nezvanično: Pobedio Moralesov čovek

Izvor: B92, 19.Okt.2020, 07:48

Nezvanično: Pobedio Moralesov čovek

La Paz -- Socijalistički kandidat Bolivije Luis Arče najverovatnije će pobediti na predsedničkim izborima u zemlji bez potrebe za drugim krugom.

To su nezvanična saznanja nakon izboran. Time bi stranka Eva Moralesa mogla da se vrati na vlast, piše Rojters.

Prema podacima koje je objavila televizija Unitel oko ponoći po lokalnom vremenu, Arče je osvojio 52,4 odsto glasova, što je za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko 20 odsto više od kandidata centralističke stranke Karlosa Mese koji ima 31,5 odsto glasova.

Prema zvaničnim podacima, prebrojano je samo pet odsto glasova, a izlazne ankete su odložene na nekoliko sati nakon zatvaranja birališta.

Kako se navodi, za pobedu je kandidatu potrebno 40 odsto glasova i 10 procenta prednosti kako bi pobedio.

Povodom rezultata oglasio se i Eva Morales iz Argentine, u koju je pobegao nakon svrgavanja sa vlasti, ističući da po svim podacima vodi Pokret ka socijalizmu.

Arče koji je u Moralesovoj vladi bio ministar ekonomije, rekao je posle zatvaranja birališta da je siguran u svoju pobedu.

"Nastavićemo proces promena bez mržnje. Naučićemo i prevazići ćemo greške koje smo napravili kao Pokret ka socijalizmu", rekao je Arče.

V.D.predsednika Žanin Anjez priznala je da je Arče najverovatnije pobednik izbora i čestitala mu.

Politički analitičar Karlos Valverde rekao je da su ovi izbori najvažniji od 1982. godine.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Socijalista Arče najverovatniji pobednik izbora u Boliviji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2020

Socijalistički kandidat Bolivije Luis Arče najverovatnije će pobediti na predsedničkim izborima u zemlji bez potrebe za drugim krugom, nezvanično se saznaje, čime bi stranka Eva Moralesa mogla da se vrati na vlast, piše Rojters...Prema podacima koje je objavila televizija Unitel oko ponoći po...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.