Nevreme opustošilo sever Evrope: Ciklon sejao smrt

Izvor: Vesti-online.com, 21.Jan.2018, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme opustošilo sever Evrope: Ciklon sejao smrt

Saobraćaj železnice je bio u potpunom prekidu u Nemačkoj i Holandiji i mnogi avioni su prizemljeni zbog oluje u kojoj je do sada stradalo sedam osoba na severu Evrope.

Nemačka železnica Dojče ban je prekinula sav saobraćaj na glavnim trasama, vozovi ili ne izlaze iz garaža ili se zaustavljaju na stanicama na svom putu, rekao je portparol železnice za Frans pres.

Oluja Friderike je prvo paralisala železnički saobraćaj na zapadu zemlje i zatim je krenula ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << istoku sa vetrovima jačim od 140 kilometara na sat u petak popodne, saopštila je meteoroločka služba. Naleti vetra dostizali su do 203 kilometara na sat u centralno planinskom masivu Harc.

Prethodno je oluja koja je došla sa Severnog mora izazvala velike poremećaje u Holandiji gde su vozovi i dalje zaustavljeni, kao i u Belgiji. Brzi voz Talis koji povezuje Francusku, Belgiju, Holandiju i Nemačku je u prekidu. Prekid železničkog saobraćaja izazvao je pravi haos danas popodne u Holandiji, gde su mase blokiranih putnika tražile način da se prevezu uz poremećen i autobuski i tramvajski prevoz.

U Roterdam se nije moglo ući sa severa, odnosno iz Haga i Amsterdama. Ribarski čamci su takođe ostali u luci u tom gradu, kao i trajekt koji povezuje ostrvo Teksel sa kopnom. Više letova moralo je da bude otkazano na aerodromima u Diseldorfu i Minhenu u Nemačkoj. Od sredine dana nijedan avion nije mogao da sleti ni da poleti s aerodroma u Diseldorfu. Takođe je zatvoren i aerodrom u Hanoveru.

U Nemačkoj su umrle tri osobe u nesrećama izazvanim nevremenom. U Holandiji tri muškarca su stradala kada su na njih pala stabla u dva odvojena incidenta. U Belgiji jedan čovek takođe je poginuo kada je drvo palo na auto koji se kretao južnim predgrađem Brisela.

Sa međunarodnog aerodroma Šiphol u Amsterdamu otkazano je 260 letova zbog oluje i vetrova koji dostižu 140 kilometara na sat, javila je agencija Rojters.

Brojni putnici zarobljeni u železničkim stanicama u Nemačkoj dobiće bon za hotel ili će moći da prespavaju u vozu, rekao je porptarol železnice za agenciju DPA. U Francuskoj je nevreme takođe načinilo štetu. Oko 3.000 domaćinstava je i danas bilo bez struje na severu zemlje, gde je upozorenje na snažne vetrove ukinuto tokom jutra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.