Netanjahu zapretio Hezbolahu nezamislivim udarcem

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2018, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu zapretio Hezbolahu nezamislivim udarcem

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu zapretio je libanskom pokretu Hezbolah "nezamislivim udarcem" - kako je rekao, ako se usudi da se suprotstavi Izraelu.

"Čuo sam reči koje su došle od Hezbolaha i došle su od iste osobe koja je rekla posle (Drugog libanskog rata) 2006. godine da bi razmislila dvaput da je znala kakav će biti odgovor Izraela na otmicu naših vojnika. Tako da mu danas preporučujem da razmisli, ne dva puta, nego 20 puta, jer ako nam se suprotstavi dobiće >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << udarac koji ne može da zamisli", rekao je Netanjahu, prenose danas izraelski mediji.

Vođa proiranskog Hezbolaha Hasan Nasralah ocenio je u četvrtak da se ravnoteža snaga između te borbene šiitske organizacije i Izraela izmenila, i da ona poseduje precizne rakete koje će biti upotrebljene u narednom sukobu.

"Svi vaši napori da sprečite Hezbolah da poseduje precizne rakete su ometeni", rekao je Nasralah u govoru povodom muslimanskog svetog dana Ašure.

Nasralah se često hvali vojnim potencijalom svoje ekstremističke organizacije, protiv koje je izraelska vojska ratovala više od mesec dana u leto 2006. godine, ali su Netanjahuovi odgovori na to retki, navode izraelski mediji.

Posle obaranja ruskog aviona sirijskom protivavionskom raketom, ;Izrael procenjuje da Hezbolah brine da će biti pod pritiskom da ne dobavlja oružje preko Sirije jer to ugrožava ruske vojnike. Izrael uz to brine i da će Rusija nastojati da smanji sposobnost izraelske vojske de deluje u Siriji.

Izraelska vojska je nedavno potvrdila da je u poslednjih 18 meseci oko 200 puta napala ciljeve u Siriji fokusirajući se na iransko oružje i druge mete.

Iranske snage i Hezbolah bore se na strani sirijskog predsednika Bašara Asada u građanskom ratu u Siriji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.