Netanjahu: Optužnica protiv mene je pokušaj puča

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 00:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu: Optužnica protiv mene je pokušaj puča

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odbacio je večeras optužnicu koja je protiv njega podignuta zbog korupcije i okarakterisao je kao "pokušaj puča" protiv njega.
Benjamin Netanjahu tvrdi da optužnica potiče od "lažnih optužbi" i sistematski "opstruisane istrage".

"Ovo što se dešava je pokušaj državnog udara, napad na premijera. Nisu tražili istinu već mene, lično. Sve što se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ovde tvrdi nije tačno već je isključivo politički motivisano. Uprkos njihovim pokušajima nastaviću da vodim Izrael", navodi Netanjahu.
Izraelski premijer se oglasio pošto je tužilac podigao optužnicu za primanje mita, kršenje poverenja i prevaru.
Ukoliko bude osuđen za primanje mita preti mu zatvorska kazna do deset godina, a za prevaru i kršenje poverenja maksimalna kazna od tri godine zatvora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.