Netanijahu: I druge zemlje da slede odluku SAD

Izvor: RTS, 07.Dec.2017, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: I druge zemlje da slede odluku SAD

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da bi mnoge zemlje trebalo da slede odluku američkog predsednika Donalda Trampa i priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela, kao i da su "u toku kontakti".
"Želeo bih da objavim da smo već u kontaktu i sa drugim zemljama koje će uskoro doneti sličnu odluku", rekao je Netanijahu u govoru održanom u Ministarstvu spoljnih poslova Izraela, prenosi Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Prema njegovim rečima, kada se američka ambasada bude premeštala u Jerusalim verovatno će i ambasade drugih zemalja biti premeštene.
On, međutim, nije precizirao o kojim ambasadama je reč.
U međuvremenu, izraelska vojska je saopštila da pojačava snage na Zapadnoj obali dok Palestinci protestuju protiv američkog priznanja Jerusalima kao izraelske prestonice.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Netanijahu: I druge zemlje će uskoro premestiti ambasade

Izvor: Blic, 07.Dec.2017

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da bi mnoge zemlje trebalo da slede odluku američkog predsednika Donalda Trampa i priznaju Jerusalim kao prestonicu Izraela, kao i da su "u toku kontakti"...-Želeo bih da objavim da smo već u kontaktu i sa drugim zemljama koje će uskoro doneti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.