Nestalo osam tona eksploziva iz Gaze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2009, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestalo osam tona eksploziva iz Gaze

JERUSALIM - Pet tona neeksplodiranih izraelskih bombi koje su bile uskladištene u pojasu Gaze, ukradene su dok je Hamas obezbeđivao skladište, rekli su zvaničnici UN.

Portparol UN Ričard Miron rekao je da je eksploziv bio uskladišten u Gazi i trebalo je da ga tim stručnjaka UN neutrališe. Međutim, bombe su nestale.

Neimenovani zvaničnik UN je rekao da su iz skladišta na severu Gaze odnete tri bombe od po jedne tone i osam bombi od 250 kilograma.

Miron >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je zato upozorio na veliku opasnost i ukazao da je potrebno da eksploziv bude na sigurnom.

On je dodao da je eksploziv između 4. i 14. februara bio pod kontrolom Hamasa kada je ukraden.

Portparol izraelske vojske Peter Lerner rekao je agenciji Asoišijeted pres da je eksploziv verovatno uzeo Hamas, dok predstavnici Hamasa kažu kako nisu upoznati sa time.

Prema pisanju izraelskog dnevnika Harec, tim UN je radio u Gazi poslednje tri nedelje, ali ga je u radu ometalo odbijanje Izraela da nekim članovima tima dozvoli ulazak u Gazu ili da obezbedi neutralizaciju eksploziva.

List piše da u Gazi ima više skladišta sa neeksplodiranim bombama, a da se neka od njih nalaze u blizini rezidencijalnih delova.

Za sada nema informacija o krađama iz ostalih skladišta, dodaje agencija AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.