Izvor: Večernje novosti, 10.Jun.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestali malezijski avion "nosem" uleteo u okean?

KATAR - Nestali malezijski avion na letu MH370 srušio se vertikalno u okean i zbog toga nisu pronađeni nikakvi njegovi ostaci, niti mrlja od kerozina, smatra matematičar dr. Gung Chen sa Teksas-univerziteta u Kataru. Nestanak aviona Boing 777, 8. marta prošle godine, smatra se jednom od najvećih misterija u istoriji avijacije, piše list "IB tajms", a preneo je AFP. Avion je skrenuo s planirane putanje na letu od Pekinga do Kuala Lumpura iz za sada nepoznatih razloga, nakon čega se navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << srušio u južni Indijski okean. Nijedan ostatak aviona ili prtljaga nije nikada pronađena. U avionu je bilo 239 članova posade i putnika i veruje se da su poginuli. Matematičar Chen i njegov eksperstki tim smatraju da nije pronađen nijedan deo aviona, jer je "nosem" pao u okean. Prema njegovim rečima, da je avion pao u okean pod bilo kojim drugim uglom, a ne vertikalno, raspao bi se u dodiru sa površinom okeana. "Sve će ovo najverovatnije ostati misterija sve dok se jednog dana ne pronađe crna kutija i dekodira", rekao je Chen. On je podsetio da je 3.500 plutajućih delova pronađeno kada se 1. juna 2009. godine srušio avion "Er Fransa" na letu 447.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stručnjak: Nestali malezijski avion "nosem" uleteo u okean

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2015

Nestali malezijski avion na letu MH370 srušio se vertikalno u okean i zbog toga nisu pronađeni nikakvi njegovi ostaci, niti mrlja od kerozina, smatra matematičar dr. Gung Čen sa Teksas-univerziteta u Kataru...Nestanak aviona Boing 777, 8. marta prošle godine, smatra se jednom od najvećih misterija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.