Nestali malezijski avion nađen na Filipinima?

Izvor: Radio 021, 12.Okt.2015, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestali malezijski avion nađen na Filipinima?

Olupina aviona sa posmrtnim ostacima i malezijskom zastavom navodno je pronađena na Filipinima, podstičući spekulacije da se možda radi o avionu na letu MH370, koji je nestao u martu prošle godine, sa 239 putnika i članova posade, piše "Dejli mejl".

Policija je potvrdila da je dobila informacije o otkriću olupine aviona u džungli na udaljenom ostrvu Sugbaj u provinciji Tavi-Tavi.

Malezijsku policiju je kontaktirao audio tehničar Džamil Omar, koji je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je njegova tetka naišla na olupinu tokom lova na ptice sa drugim meštanima ostrva. "On tvrdi da je njegova tetka ušla u olupinu aviona u kojoj se nalazio veći broj ljudskih kostura i kostiju", rekao je komesar policije Džalaludin Abdul Rahman.

Žena je tvrdi da je pronašla i "malezijsku zastavu 1,78 metara dužine i 89 centimetara širine", dodao je Rahman. Prema pisanju lokalnih medija, pilot se i dalje nalazio na svom sedištu, sa sigurnosnim pojasom i komunikacionom opremom.

Ovo je podstaklo spekulacije da bi olupina mogla da pripada avionu kompanije "Malezija erlajnz", koji je nestao u martu prošle godine, sa 239 putnika i članova posade. Policija ostaje rezervisana u vezi ovog izveštaja, imajući u vidu potvrdu francuskih vlasti da je deo avionskog krila pronađen na ostrvu Reinion u Indijskom okeanu ove godine pripada malezijskom avionu.

Malo je verovatno da bi taj deo mogla da odnese struja sa Filipina na ovo ostrvo, jer bi mu se na putu našli - Borneo, malezijsko kopno i delovi Indonezije.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.