Izvor: Blic, 22.Jan.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepušač traži odštetu jer je robijao sa pušačima

Nepušač traži odštetu jer je robijao sa pušačima

Poljak star 55 godina, nepušač, traži od države da mu plati pola miliona zlota (120.000 evra) odštete jer je dve godine u zatvoru ćeliju delio sa pušačima. Kažimjež Pžibilski se sada žali na srčane probleme od kojih, kako tvrdi, pati od kad je izašao iz zatvora, a za koje su krivi pušači sa kojima je robijao.

Alkohol može i da sačuva glavu

Svakodnevna umerena konzumacija alkohola >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomaže starijim ženama da sačuvaju mentalne sposobnosti, pokazalo je dosad najveće istraživanje o tome objavljeno u 'Nju Ingland džornalu'. Studija je pokazala da su žene koje svakodnevno popiju čašu vina, piva ili žestokog alkohola u razdoblju od najmanje četiri godine, izložene 20 odsto manjoj opasnosti od pada cerebralnih sposobnosti u poodmaklim godinama.

Napile se ovce

Makedonski pastir Ordan Vandov iz Negotina zaustavio se sa svojim stadom ovaca kod prijatelja u vinogradu i ovaj mu je ponudio da nahrani životinje izgnječenim grožđem. Dok su njih dvojica razgovarali i pijuckali, ovce su navalile na smesu u kojoj se već stvorio alkohol i uskoro su počele da se teturaju. Nije bilo šanse da ih pastir u tom stanju dovede do kuće, pa je morao da prepešači pet kilometara do grada kako bi unajmio kamion koji je prevezao pijane ovce.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.