Nemci previše lenji za borbu protiv rasizma

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2018, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nemci previše lenji za borbu protiv rasizma"

Ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas izjavio je da su njegovi sunarodnici previše lenji kada je u pitanju suprotstavljanje rasizmu i borba za demokratiju, prenosi AP.

- Moramo da ustanemo sa kauča i otvorimo usta... Našoj generaciji su sloboda, vladavina prava i demokratija dati na poklon. Mi nismo morali da se za to borimo; uzimamo ih previše zdravo za gotovo - kazao je Mas za današnji "Bild am zontag".

Navodi se da su Masovi komentari usledili nakon demonstracija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << oko 4.500 pristalica ultradesnice u subotu u Kemnicu, gde su se okupili kako bi protestovali protiv migranata nedelju dana nakon što su dvojica migranata ubila Nemca u tom gradu.

Oko 4.000 demonstranata naklonjenih levici učestvovalo je u kontraprotestu i marširalo gradom, a oko 1.800 policajaca razdvajalo je suprotstavljene strane.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.