Nemačka želi konstruktivne odnose sa Rusijom

Izvor: RTS, 19.Avg.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka želi konstruktivne odnose sa Rusijom

Angela Merkel poručuje da je spremna da nastavi razgovore sa Vladimirom Putinom o situaciji u Ukrajini. Međunarodna zajednica treba da zaustavi napredovanje ekstremista u Iraku, poručuje nemačka kancelarka.

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da Nemačka želi da gradi konstruktivne odnose sa Rusijom.

"Ja sam se kao kancelarka uvek zalagala za ovo i nastaviću to da radim", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Merkelova u intervjuu nemačkom listu Libeker nahrihten, dodajući da je uvek bila spremna da nastavi pregovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Nemačka kancelarka je, takođe, rekla da ne isključuje mogućnost slanja oružja u Irak, ali je istakla da još nije doneta konačna odluka o tome.

Kancelarka je kazala da su patnje ljudi u severnom Iraku (Jazida, hrišćana i drugih) na koju ih je primorala teroristička organizacija Islamska država strašne i da je na međunarodnoj zajednici da zaustavi napredovanje ekstremista i pomogne ugroženima.

Zato treba obezbediti humanitarnu pomoć i opremu onima koji se bore sa teroristima, dodala je Merkelova.

"Nemačka vlada je uvek imala politički i pravni prostor za manevrisanje koji će, ako bude potrebno, biti upotrebljeni koliko god je to moguće. Mi u tome usklađujemo svoje postupke sa partnerima, prevashodno sa SAD", rekla je nemačka kancelarka, dodajući da je ključna stvar koje kapacitete mogu ponuditi te zemlje, preneo je Itartas.

"Nemačka će postupati u skladu sa svojim mogućnostima", zaključila je Merkelova.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.