Izvor: B92, 07.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka osudila ubistvo novinara

Berlin -- Nemačka vlada osudila je danas "zločinačko i bezumno" ubistvo dvoje novinara radija Dojče vele u Avganistanu.

Nemačka vlada oštro osuđuje ubistvo dvojice nemačkih novinara u Avganistanu. Ovaj grozni zločin mora biti rešen a počinioci privedeni pravdi", naveo je ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer u saopštenju.

Tela dvoje novinara radija Dojče vele, koji emituje programe na stranim jezicima za inostranstvo, uključujući i Avganistan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pronađena su danas u provinciji Baglan.

Štajnmajer je izrazio saočešće porodicama, prijateljima i kolegama žrtava, i naveo da će to ojačati nemačku rešenost da podrži demokratsku vladu u Kabulu.

"Zločinačka i bezumna smrt naših građana ojačala je našu odgovornost da podržimo avganistansku vladu u njenoj posvećenosti bezbednosti i vladavini prava", rekao je Štajnmajer.

Dvoje novinara, čija imena nisu navedena, ubijeni su dok su putovali iz provincije Baglan, koja se nalazi oko 120 kilometara severno od Kabula, u oblast Bamijan u centralnom Avganistanu, navela je policija Avganistana.

Na severu Avganistana nalazi se oko 2.700 nemačkih vojnika u okviru međunarodnih snaga koje predvodi NATO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.