Nemačka dobila još jednu Angelu Merkel

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2017, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka dobila još jednu Angelu Merkel

Sirijska izbeglička porodica u Nemačkoj nazvala je svoju novorođenu bebu Angela Merkel Muhamed, iz zahvalnosti prema nemačkoj kancelarki za njenu azilsku politiku "otvorenih vrata" u 2015. godini, saopštili su bolnički zvaničnici.

- Prvo ime novorođene devojčice je Angela, drugo je Merkel. Ovom odlukom su njeni roditelji želeli da iskažu zahvalnost kancelarki Angeli Merkel - rekla je portparolka bolnice "St. Fraciskus" u zapadnom nemačkom gradu Minsteru, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prenosi Rojters.

Angela Merkel Muhamed rođena je 16. avgusta, kao peto dete u porodici, a njeni roditelji, Azija Faraj i Halid Muhamed, stigli su u Nemačku sa svoje četvoro dece u zenitu izbegličke krize 2015. godine.

Ovo nije prvi put da jedna izbeglička porodica u Nemačkoj svoju bebu nazove po kancelarki, napominje britanska agencija, podsećajući da je februara 2015. po njoj već nazvana beba koju je izbeglica iz Gane rodila u bolnici u severnom gradu Hanoveru, a koja je dobila ime Angela Merkel Ade.

Kancelarka Merkel, koja sutra u Minsteru treba da održi predizborni skup, prošle godine je donekle izgubila podršku naroda zbog zabrinutosti u vezi s pitanjem kako će Nemačka primiti više od milion migranata, ali sada kada je izbeglički priliv zaustavljen, ona je povratila svoju popularnost, zaključuje britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Sirijka rodila ANGELU MERKEL

Izvor: Blic, 22.Avg.2017, 12:05

Sirijska porodica u Nemačkoj dala je svojoj novorođenoj devojčici ime Angela Merkel Muhamed, u čast državne kancelarke i njenoj politici otvorenih vrata za izbeglice iz ratom zahvaćenih zemalja...Devojčica je rođena 16. avgusta u bolnici svete Franciske u gradu Mosteru na zapadu Nemačke, a bolnica...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.