Nemačka će testirati softver za prepoznavanje lica na stanicama

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jun.2017, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka će testirati softver za prepoznavanje lica na stanicama

Nemačka će letos testirati softver prepoznavanja lica u jednoj berlinskoj železničkoj stanici, s namerom da ga kasnije koristi u kriminalnim ili antiterorističkim istragama, rekao je danas nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer.

"Mi već imamo video nadzor u železničkim stanicama. Ali nemamo mogućnost, na primer, da ubacimo u softver sliku nekog teroriste u bekstvu da bi se pokrenuo alarm ako se on pojavi na stanici", rekao je ministar za današnje izdanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << berlinskog dnevnika Tagesšpigel (Tagesspiegel).

De Mezijer rekao je da želi da isproba ovaj softver u maloj berlinskoj stanici Zidkrojc (Sudkreuz) s dobrovoljcima, i već predviđa njegovo korišćenje i u potrazi za počiniocima drugih teških zločina na drugim mestima gde ima nadzornih kamera, ukoliko se pokaže kao uspešan.

Nemački list navodi da takva mera ne bi imala mnogo pravnih prepreka jer je ograničena na ciljanje osumnjičenih bez ograničavanja sloboda prolaznika koji nemaju veze s istragom.

U Nemačkoj se prošlog leta dogodilo nekoliko napada i niz lažnih uzbuna. Počinilac najtežeg napada, izvedenog 19. decembra 2016. na novogodišnjem vašaru u Berlinu, uspeo je da pobegne autobusom i zatim vozom, da pređe više granica pre nego što ga je ubila policija u stanici u Milanu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

NOVE MERE BEZBEDNOSTI Nemačka će testirati softver za prepoznavanje lica na stanicama

Izvor: Blic, 10.Jun.2017

Nemačka će letos testirati softver prepoznavanja lica u jednoj berlinskoj železničkoj stanici, s namerom da ga kasnije koristi u kriminalnim ili antiterorističkim istragama, rekao je danas nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mezijer...- Mi već imamo video nadzor u železničkim stanicama....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.