Nemačka: Ruska blokada Azovskog mora neprihvatljiva

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2018, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Ruska blokada Azovskog mora neprihvatljiva

Ruska blokada Azovskog mora neprihvatljiva je i događaji su alarmantni, napisao je danas na svom Tviter nalogu nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas, zatraživši od obe strane deeskalaciju sukoba.

- Razvoj događaja u Ukrajini je zabrinjavajući - naveo je Mas, preneo je Rojters.

Rusija je blokirala moreuz Kerč u nedelju i zaplenila dva ukrajinska artiljerijska broda i jedan tegljač za koje je navela da je nezakonito ušao u ruke teritorijalne vode.

To je najozbiljniji sukob između Moskve i Kijeva u poslednje vreme, navela je agencija.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mas: Ruska blokada Azovskog mora neprihvatljiva

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Nov.2018

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas ocenio je danas kao "neprihvatljivu" bilo kakvu rusku blokadu ulaza u Azovsko more, usled tanzija između Ukrajine i Rusije nedaleko od Krima..."Važno je da se blokada ukloni", naveo je Mas na Tviteru, istovremeno pozvavši Moskvu i Kijev na "deeskalaciju"...Napetosti...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.