Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Feb.2020, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemac zaražen koronavirusom u kritičnom stanju

Vlasti u zapadnoj Nemačkoj saopštile su danas da je muškarac koji je zaražen koronavirusom u kritičnom stanju i da je prevezen u specijalnu bolnicu u Diseldorf.

Ministarstvo zdravlja države Severna Rajna-Vestfalija saopštilo je da je taj čovek prvi put hospitalizovan u ponedeljak zbog ozbiljne upale pluća u gradu Erkelenc, blizu holandske granice.

Tada mu je dijagnostikovan novi virus i izolovan je na odeljenju intenzivne nege, pre nego što je prevezen u Univerzitetsku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bolnicu u Diseldorfu.

Reč je o 40-godišnjaku koji je već bio narušenog zdravlja, javili su nemački mediji.

Jedna žena je takođe izolovana zbog simptoma koji su ukazivali na virus.

Holandski zdravstveni zvaničnici pratili su kretanja obolelog Nemca nakon što su saznali da je prošle nedelje posetio južnu provinciju Limburg.

Državni institut za javno zdravlje zatražio je od lokalne zdravstvene uprave da pronađe sve koji su bili u kontaktu sa tim muškarcem.

U Holandiji do sada nije registrovan nijedan potvrđeni slučaj novog virusa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.