Izvor: B92, 23.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nejder će se ponovo kandidovati

Beograd -- Ralf Nejder, radikalni američki aktivista kojeg mnogi iz Demokratske stranke krive da je Alu Goru oteo gotovo tri milona glasova na izborima 2000. godine i tako doprineo pobedi Džordža Buša, najavio je da će se ponovo kandidovati na predstojećim predsedničkim izborima u novembru. Iako je ova vest izazvala bes među Demokratama, oni predviđaju da će Nejder ovaj put osvojiti znatno manje od skoro tri odsto glasova koliko je dobio na izborima 2000.

Politički analitičar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Vašingtona, Ričard Birn, za B92 kaže da Nejder pokušava da se predstavi kao zaštitnik prava običnih ljudi. "Nejder privlači one američke birače koji bi se mogli opisati kao simpatizeri ekstremne levice ili kao vrlo liberalni glasači koji smatraju da su se Demokrate previše udaljile od centra američke politike. A Republikanci su apsolutno oduševljeni, jer veruju da će Nejder ponovo oslabiti kandidata Demokrata", kađe Birn.

Nejder svoju odluku obrazlaže činjenicom da je Vašington postao "teritorija koju su okupirale korporacije", mesto "dvopartijskog duopola".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.