Ne valja: EU produžila sankcije Rusiji!

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2015, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne valja: EU produžila sankcije Rusiji!

Zemlje članice Evropske unije dogovorile su se danas (18. decembar) da produže ekonomske sankcije Rusiji za još šest meseci, uvedene zbog uloge zvanične Moskve u ukrajinskoj krizi, objavili su izvori iz EU.

Savet stalnih predstavnika zemalja Evropske unije odobrio je da na pola godine budu produžene ekonomske sankcije Rusiji, koje su uslovljene ispunjavanjem odredbi Minskog sporazuma o Ukrajini, saopštio je izvor blizak rukovodstvu EU.

Time će >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sankcije protiv Rusije u sektoru energetike, bankarstva i odbrane biti na snazi do kraja jula 2016. godine, preneo je Rojters.

Odluka će stupiti na snagu u ponedeljak u ponoć, osim ako neka od 28 država članica Unije ne promeni mišljenje i uloži pismeni prigovor.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.