Ne blokirajte ulaz pomoći u zemlju

Izvor: B92, 18.Feb.2019, 00:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne blokirajte ulaz pomoći u zemlju"

Senator SAD Marko Rubio upozorio je venecuelanske vojnike lojalne socijalističkom predsedniku Nikolasu Maduru, da će počiniti "zločin protiv čovečnosti" ako blokiraju ulaz američke pomoći u tu zemlju.

Rubio je posetio kolumbijski grad Kukuta, na granici s Venecuelom, gde su američki paketi pomoći koje treba da preuzme i raspodeli lider venecuelanske opozicije Huan Gvaido, za SAD i desetine drugih zemalja legitimni predsednik zemlje.

Maduro koristi vojnike da spreči >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulazak američke pomoći, navodeći da je ona nepotrebna i da je deo plana za njegovo zbacivanje s vlasti.

Venecuelanci koji su pobegli iz zemlje zbog ekonomskih teškoća preplavili su Kukutu prethodnih meseci, u potrazi za hranom i lekovima. Migranti iz Venecuele dočekali su danas Rubija uz ovacije, a neki su uzvkivali "Rubio! Sloboda!"

Američki senator im je na španskom rekao da će venecuelanski vojnici koji sprečavaju ulazak pomoći provesti "ostatak života krijući se od pravde".

Pomoć bi 23. februara građanima trebalo da podele pristalice Gvaida, koji se 23. januara proglasio za privremenog predsednika zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Senator SAD: Počinićete zločin protiv čovečnosti

Izvor: B92, 18.Feb.2019

Kukuta -- Američki senator Marko Rubio upozorio vojnike Venecuele će počiniti "zločin protiv čovečnosti" ako spreče da se dostavi američka humanitarna pomoć...Američka vojska dopremila je više tona humanitarne pomoći u kolumbijski grad Kukuta na granici sa Venecuelom, koju bi trebalo da distribuiraju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.